DOLAR 33,6312 0.04%
EURO 37,0481 -0.02%
ALTIN 2.654,480,36
BITCOIN 1922721-2.99781%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

171 okunma

Güvenlik Güçleri Günü kutlandı

ABONE OL
02/09/2020 13:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova-gvenlik-gleri-gnBaşkent Priştine’de, Kosova Güvenlik Güçleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga: “Kosova halkı, Güvenlik Gücü’nün yakın zamanda askeri güce dönüşmesini bekliyor” dedi. Tören kapsamında ayrıca, Kosova Güvenlik Güçlerinin yeni üniformaları da tanıtılırken, başarılı güvenlik gücü mensuplarına madalya takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRİŞTİNE/Balkan Günlüğü

 

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova halkının, ülke güvenlik gücünün yakın zamanda askeri güce dönüşmesini beklediğini söyledi. Başkent Priştine’de, Kosova Güvenlik Güçleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova’daki NATO Barış Gücü (KFOR) yetkilileri, siyasiler ve yabancı ülke temsilcileri katıldı. Törende konuşan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova güvenlik güçlerinin yakın zamanda NATO güçlerinde yer alacağına inandığını söyledi. Kosova güvenlik güçlerinin, KFOR ve AB denetimi altında kendini geliştirdiğini ifade eden Taçi, “Askeri durumumuzu Brüksel’e de bildirdik. Brüksel’den de şu anda Kosova Güvenlik Güçleri ismiyle adlandırılan güçlerimizin, Kosova askeri olarak adlandırılması için haber bekliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga da Kosova Güvenlik Gücü’nün Kosova’nın aynası olduğunu, bu güçte Kosova’nın tüm etnik topluluklarından kişilerin yer aldığını ifade ederek, “Dolayısıyla tüm Kosova halkı, Güvenlik Gücünün yakın zamanda askeri güce dönüşmesi bekliyor” diye konuştu. Tören kapsamında ayrıca, Kosova Güvenlik Güçlerinin yeni üniformaları da tanıtılırken, başarılı güvenlik gücü mensuplarına madalya takdim edildi.

 

    En az 10 karakter gerekli