Boşnakça ile Türkçe 8 Bin Ortak Kelimeye Sahip

30 Nisan 2024 - 18:40

Boşnakça ile Türkçe 8 Bin Ortak Kelimeye Sahip

Boşnakça ile Türkçe 8 Bin Ortak Kelimeye Sahip
Son Güncelleme :

27 Ekim 2015 - 0:35

307 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

SARAYBOSNA/BALKAN GÜNLÜĞÜ

Bilkent Üniversitesi, Saraybosna Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 10. Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da yapıldı. www.dirilispostası.com’un haberine göre: Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, dilin politik, kültürel ve ekonomik dünyayı anlamanın başlıca ögesi olduğunu belirterek dilin zenginliğinin bu alanlardaki başarılara da etki ettiğini söyledi. Kurultaydan çıkacak sonuçların, Türkçeyi zenginleştireceğine inandığını kaydeden Erginay, 10. Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı’nın Saraybosna’da düzenlenmesinin tesadüf olmadığını, Bosna Hersek’teki dört şehirde Türkoloji bölümlerinin bulunduğunu ifade etti. Erginay, Türkçenin Bosna Hersek’teki okullarda ikinci yabancı dil olarak okutulduğuna işaret ederek Boşnakça ile Türkçenin 8 binden fazla ortak kelimeye sahip olduğunu, ayrıca Türkiye’de yaşayan 2 milyondan fazla Bosna Hersek kökenli vatandaşın iki kültür arasında köprü oluşturduğunu belirtti. Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Akif Yaman da dünya genelinde 10 binden fazla öğrencinin Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki merkezlerde Türkçe öğrendiğini kaydederek gerek Türkçe’nin ikinci yabancı dil olarak okutulduğu okullarda gerek merkez olarak verdikleri kurslarda Türkçeye ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Kurultaya katılanların düşüncelerini merak ettiklerini dile getiren Özyürek, “Bu, dilin gelişimine katkı sağlayacak” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.