DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2146596-0.34752%
İzmir
30°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Göçmen Kayıt Merkezine Karşı Çıkan Yunanlılar, Polisle Çatıştı!

Göçmen Kayıt Merkezine Karşı Çıkan Yunanlılar, Polisle Çatıştı!

ABONE OL
02/09/2020 14:30
Göçmen Kayıt Merkezine Karşı Çıkan Yunanlılar, Polisle Çatıştı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’ın Kos Adası’nda, polis ve bölgeye sığınmacı izleme merkezi kurulmasına tepki gösteren halk arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

Yunanistan’ın Kos Adası’nda kurulacak ‘göçmen kayıt merkezine’e karşı çıkan yerel halk, izleme merkezinin kurulmasına karşı çıkarak polisle çatıştı.

Yunanistan devlet haber ajansı ANA tarafından yapılan açıklamada, turizm faaliyetleri ile ünlü adaya “hot spot” olarak adlandırılan ‘sığınmacı bekleme merkezi’ kurulması kararına karşı çıkan yerel halkı protesto gösterisi düzenledi. Gösteri sırasında protestorcular polise taş ve sopalarla saldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde, yerel halkın çok sinirli olduğunu ve kararın iptal edilmesi için Belediye Başkanı Yorgos Kyritsis tarafından Başbakan Çipras’a bir mektup yazılmıştı.

Yunanistan, Avrupa Birliği’nin 5 Ada’da sığınmacıların kayıt altına alınacağı hot-spot merkezi kurulması baskısı altında. Birlik ülkeleri Avrupa’ya ulaşan sığınmacıların bu bekleme merkezleri üzerinden kota sistemine göre dağıtılmasını istiyor.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

En az 10 karakter gerekli