DOLAR 33,6183 0.02%
EURO 37,0161 -0.05%
ALTIN 2.659,030,54
BITCOIN 1921207-2.83628%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sırp Listesi Orduyu Anayasa Mahkemesi’ne Taşıyacak
185 okunma

Sırp Listesi Orduyu Anayasa Mahkemesi’ne Taşıyacak

ABONE OL
02/09/2020 12:44
Sırp Listesi Orduyu Anayasa Mahkemesi’ne Taşıyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırp Listesi üyeleri, Kosova Meclisi Kosova Güvenlik Gücü’nün orduya dönüştürülmesi kanunlarını onadıktan sonra Mitroviça’da olağanüstü basın konferansında Arnavutların kendileri getirdiği düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını bildirdiler.

Sırp Listesi Başkanı Goran Rakiç, Priştine’de bugün en kaba biçimde bu alanlarda barış ve güvenliğin saldırıya uğradığını söyledi.

“Sözde Kosova Ordusunun kurulması, Birleşmiş Milletlerin tek silahlı oluşumun KFOR olduğu kararının en kaba biçiminde ihlal edildi. Kriz kurmayı ve dört kuzey belediyesi adına, İbre’nin güneyinde veya kuzeyindeki bütün Sırpları yaşadıkları yerlerinde kalmaya davet ediyorum. Provokasyonlara düşmemeleri için onlara çağrıda bulunuyorum çünkü provokasyonlar olacak, amacımız bu alanlarda barışı korumaktır.” dedi Rakiç.

Milletvekilli İgor Simiç ise bugün oturuma Arnavutların aldıkları kararlara karşı olduklarını ifade etmek için oturuma katılmadıklarını bildirdi.

“Bu yüzden bu harekete meşruiyetini varlığımızla vermek istemedik. Bununla birlikte, yürürlükte olan tüm eylemlerin en acımasızca ihlal edildiği gibi Arnavutların kendileri tarafından onaylanan her adalet işleyişinin ihlal edildiğini vurgulamak istiyorum.
Bu, Sırp milletvekilleri ve Sırp Topluluğu için Sırpların konumunu savunacak olan adalet, Arnavut çoğunluğun temsilcileri karar verirse geçerli olmayacağı anlamına gelir. Bu çok tehlikeli ve çok korkunç durumdur.\” dedi Simiç.

Bu konferansta, Sırp Listesinin temsilcilerinin önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesine itirazda bulunacağın belirtildi. Onlara göre, Arnavutlar yarattığı kuralları kendileri ihlal etti.

kaynak: kosovahaber.net

 

    En az 10 karakter gerekli