DOLAR 32,6757 -0.02%
EURO 35,4010 -0.21%
ALTIN 2.498,58-0,50
BITCOIN 1800356-4.56331%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Arnavutluk ve Türkiye Ortak Tarihine TİKA Desteği
155 okunma

Arnavutluk ve Türkiye Ortak Tarihine TİKA Desteği

ABONE OL
02/09/2020 12:50
Arnavutluk ve Türkiye Ortak Tarihine TİKA Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla yüzyıllar boyunca Arnavutluk ve Türkiye arasındaki dil, edebiyat, tarih, kültür, etnografya, mimarlık, din ilişkileri üzerine yazan Arnavut araştırmacılar ele alan Bibliyografya’nın 1. Cildi düzenlenen programla tanıtıldı.

Bibliyografya çalışmasının tanıtımı Tiran İnternational Oteli’nde T.C Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş, Arnavutluk Meclisi Milletvekili Ledi Shamku, Balkan ülkelerinden gelen Türkologlar, Bibliyografya kitabının yazarları ve geniş bir akademisyen heyetinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda kitabın müellifleri kitap hakkında detaylı sunumlar yaptılar. Misafir Türkologlar da çalışmanın büyük bir açığı kapattığını ve diğer ülkelerde de aynı çalışmanın yapılmasını arzu ettiklerini beyan ettiler. Tanıtım töreninde konuşma yapan proje sorumlusu Prof. Dr. Lindita Xhanari Latifi, kitapta yer alan eserlerin yüzyıllar boyunca Arnavutluk ve Türkiye arasında var olan tarih, dil, edebiyat, kültür, etnografya, din, gibi alanlarda ortaya çıkan ilişkilerin inkâr edilemeyen kanıtları olduğunu ifade etti.

Toplantıda TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin kitabın ortaya çıkmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Arnavutluk arşivlerinde yer alan el yazması eserlerin de kullanıcıların hizmetine sunulmasının gerekliliği üzerine vurgu yaptı. TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, ayrıca Türkoloji ve tarih bölümlerinde arşiv belgeleri üzerinde araştırma yapacak uzmanlar için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje ile özellikle Albanoloji ve Türkoloji alanlarında yüksek lisans ve doktora çalışmalarında bulunan akademisyenler için önemli bir referans kaynağı ortaya çıkarıldı. Tanıtım programı sonrasında Bibliyografya kitabının yazarları TİKA tarafından basılan kitabın dağıtımını gerçekleştirdi.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

En az 10 karakter gerekli