Genç ABTTF, YEN Paskalya Semineri’nde

29 Mart 2024 - 09:40

Genç ABTTF, YEN Paskalya Semineri’nde

Genç ABTTF, YEN Paskalya Semineri’nde
Son Güncelleme :

06 Nisan 2010 - 22:00

253 okuma
(Last Updated On: 06/04/2010)

JEN_Baskani127 Mart-2 Nisan 2010 tarihlerinde Genç ABTTF, Avrupa Azınlıkları Gençliği’nin (YEN) Yıllık Kongresi ve Paskalya Semineri’ne katıldı. Seminere, Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit (Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği), Murat Murat (Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ve Caner Habipoğlu (Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) katıldılar. Makedonya’nın Ohrid kentinde düzenlenen Yaşayan Azınlıklar: Çeşitlilik Modelleri” temalı Paskalya Semineri, Genç ABTTF’nin ilk uluslararası etkinliği olması bakımından büyük bir önem taşıyor.

 

 

 

 

 

Makedonya Ulah Gençlik Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yaklaşık yüz kişinin katıldığı Paskalya Semineri, liderlik yetenekleri ve azınlık gençlik örgütlerinin sürdürülebilirliği ile Balkanlar’da azınlıkların durumu konularını görüştüler. Seminerin ilk gününde konuşma yapan YEN Başkanı Hester Knol, YEN’e katılan yeni üyelerin öneminin altını çizdi. Devamında Makedonya Ulah Gençlik Konseyi Gençlik Kolu Başkanı Kosta Mihajlov, YEN üyelerini Makedonya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ohrid Belediye Başkanı’nın mesajının okunmasının ardından Ulah azınlık folklör grubu dans gösterisi gerçekleştirildi. 29 Mart Pazartesi günü üç kişilik bir heyetle seminere katılan Genç ABTTF’de Başkan Fatma Reşit STK’lar için lider avı, Caner Habipoğlu proje döngüsü yönetimi, Murat Murat ise para toplama konulu çalışma gruplarına katıldılar.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tarihi ve sorunları aktarıldı

Seminerde Dr. Thede Kahl, Balkan azınlıklarının sorunlarını tarihi bir bakış açısı ile kültürel bir zeminde aktardı. Dr. Thede Kahl, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tarihi ve sorunlarından detaylı şekilde bahsettiği konuşmasında Yunanistan’ı açık şekilde azınlık sorunları konusunda samimi olmamakla eleştirdi. Madekonya’nın Kruşevo kentine gezi düzenlendiği Salı gününün ardından Çarşamba günü gerçekleştirilen Delegeler Kurulu toplantısında yönetim kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Seçim sonucunda Sebastian Seehauser YEN Başkanı, Sonja Horvath Başkan Yardımcısı seçildi. Gün içinde gerçekleştirilen değişim marketinde katılımcılar ülkelerinin geleneksel yiyecek ve içeceklerini tanıttılar. Genç ABTTF, Türk kültürüne özgü lokum, Batı Trakya’dan kurabiye ve kuruyemişlerini sundular, ardından geleneksel Batı Trakya müziği eşliğinde dans ettiler.

Fatma Reşit: Genç ABTTF ilk sınavını başarı ile tamamladı

Kapanış konuşmalarının gerçekleştirildiği Perşembe günü, Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit, YEN üyesi olmak istediklerini ifade ederek Genç ABTTF olarak Makedonya’da bulunmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Reşit, seminerin başarıya ulaşmasında emeği geçen kişileri tebrik ederek sözlerine son verdi. YEN Başkanı Hester Knol, Genç ABTTF’yi YEN üyesi olarak görmek istediklerini ifade etti. Makedonya yerel televizyonuna verdiği röportajında Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tarihi ve sorunları hakkında bilgilendirmede bulunan Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit, YEN Semineri ile ilgili olarak “Genç ABTTF’nin ilk uluslararası etkinliği olması dolayısı ile bizim için büyük bir önem arz eden YEN Semineri’nde Avrupa’nın diğer azınlıklarının üyeleri ile tanışma fırsatı bulduk. İkili görüşmelerde Genç ABTTF’nin YEN’e üye olma istediğini dile getirdik. Yine Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını diğer azınlık üyesi gençler ile paylaşarak sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunduk. Genç ABTTF, YEN kapsamında gelecek yıl, Almanya Flensburg Dan Azınlığı tarafından düzenlenecek Paskalya Semineri’ne katılmayı heyecanla beklemektedir. Henüz kurulmuş Genç ABTTF, çalışmalarına daha yoğun şekilde devam ederek günden güne büyüyecektir” açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.