Kosova’da Türk Öğretmenlere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Projesinin 1. Aşaması Tamamlandı

2 Mayıs 2024 - 18:39

Kosova’da Türk Öğretmenlere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Projesinin 1. Aşaması Tamamlandı

Kosova’da Türk Öğretmenlere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Projesinin 1. Aşaması Tamamlandı
Son Güncelleme :

06 Nisan 2016 - 13:09

293 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Gaziantep Üniversitesi’nin koordinasyonunda üç gün süren Kosova’da Görev Yapan Türk Öğretmenlere Mesleki Becerilerini Geliştirmelerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Projesinin Prizren’de gerçekleştirilen ilk aşaması tamamlandı.

Kosova’da Türkçe eğitimde görevli tüm Kosovalı Türk öğretmenleri kapsayan proje kapsamında 150 öğretmene Teknoloji Kullanımı, Etkinlik Temelli Öğretim, Etkili Öğretim Teknikleri gibi konularda 3 gün boyunca eğitimler verildi.  Eğitimlerde Gaziantep Üniversitesi’nden Doç. Dr. Servet Demir, Doç. Dr. Hakan Akdağ, Yrd. Doç. Dr. Bülent Döş’ün yanı sıra, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yaşar Özbay, Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Baki, Uludağ Üniversitesi’nden Prof, Dr. Adnan Salih Çepni, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kerim Gündoğdu, Yeditepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hülya Güvenç ve Muğla Sıtkı Koçaslan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilal Doğan görev aldı.

Projenin 2. Kısmında ise ilk aşamasında eğitilen öğretmenlerden başarılı olan 35 kişi, Nisan ayında Gaziantep’e gönderilecek. 2. Aşamada ise Prizren’de alınan teorik eğitimin Türkiye’de devlet ve özel okullarındaki uygulaması gözlemlenecek.

Eğitim çalışmalarının başlaması nedeniyle Prizren’de düzenlenen törene, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, T.C.Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, T.C. Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Meclisi KDTP Milletvekilleri Fikrim Damka ve Müfera Şinik, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sadik İdrizi, Kosova Türk Temsil Heyeti temsilcileri, TİKA Kosova Koordinatör Yardımcısı Fatih Abdi Çetin, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Uçpunar ve çok sayıda öğretmen ile davetli katıldı.

Açılış konuşmasında konukları selamlayan Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan, öğretim kadrosu yetersizliği nedeniyle seminerlerin sadece Arnavutça verildiğini belirtirken bu girişim sayesinde hizmet içi eğitim eksikliğinin telafi edileceğini söyledi. Volkan, Gaziantep Üniversitesi’ne hizmet içi eğitimin yanı sıra, eğitim malzemeleri desteği içinde teşekkür etti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kosova’da Türkçe eğitime ve diğer alanlarda bu ve buna benzer faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini belirtirken Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk ilişkilerine karşılıklı verilen öneme işaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise, bu önemli hizmet içi eğitim projesinin gerçekleştirmesinde katkısı geçenlere teşekkür ederek ve Türkiye’nin bu tür projeleri desteklemeyi devam edeceklerini söyledi. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, Kosova’da Türk varlığının ve Türkçe’nin yaşatılmasında en büyük rolü Türkçe eğitimin üstlendiğini belirtti.

TİKA Kosova Koordinatör Yardımcısı Fatih Abdi Çetin konuşmasında TİKA, Kosova Türk Öğretmenler Derneği ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programı sonrasında modern eğitim tekniklerinin Kosova’daki Türkçe eğitimde de uygulanacağını belirttikten sonra katılımcılara projenin Türkiye’de gerçekleşecek 2. aşaması hakkında bilgi verdi.

Kosova Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite edilen Eğitim Programı’na Kosova’da Türkçe Eğitimde görevli 150 öğretmen katılımı sağlandı.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.