Tanzanya, Mali, Nijer, Sudan ve Sırbistanlı iş adamları İzmir’de ortak aradı

29 Mart 2024 - 14:26

Tanzanya, Mali, Nijer, Sudan ve Sırbistanlı iş adamları İzmir’de ortak aradı

Tanzanya, Mali, Nijer, Sudan ve Sırbistanlı iş adamları İzmir’de ortak aradı
Son Güncelleme :

20 Haziran 2010 - 22:00

193 okuma
(Last Updated On: 20/06/2010)

BASINBL1İGİD (İzmir Genç İş Adamları Derneği) ve İZİAD (İzmir İş Adamları Derneği) tarafından düzenlenen 2. İzmir Dış Ticaret Zirvesi’ne 70’i yabancı 300 iş adamı katıldı.

l        Tanzanya, Mali, Nijer, Sudan ve Sırbistan’dan gelen iş adamları İzmirli meslektaşları işbirliği ve ortaklık olanağı aradılar.

l        İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, özellikle gelişmekte olan ülkelerden iş adamlarını İzmir’e getirerek, KOBİ’lerin etkin olarak girebileceği pazarları hedeflediklerini vurguladı.

TUSKON’un 150 ülkeden 2000 iş adamının katılımı ile İstanbul’da bu yıl ikincisini düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılan beş ülkeden iş adamları İzmir’e gelerek iş görüşmeleri yaptılar. İGİD (İzmir Genç İş Adamları Derneği) ve İZİAD (İzmir İş Adamları Derneği) işbirliği ile düzenlenen İzmir Dış Ticaret Zirvesi’nin ikincisinde İzmirli firmalar Afrika pazarını zorladı. Organizasyonda özellikle gıda, mobilya, tarım makinaları ve inşaat malzemeleri  sektörlerinde önemli bağlantılar yapıldı.

İGİD’in Gaziemir’deki binasında yapılan ve yüzlerce iş görüşmesine sahne olan İzmir Dış Ticaret Zirvesi’nin açılışında konuşan İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu organizasyonun özellikle KOBİ’leri dış ticarete cesaretlendirmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.  Mehmet Timuroğlu şunları söyledi; “ TUSKON organizasyonu ile ülkemize gelen konuk ülke iş adamlarından bazılarını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İzmir’de ağırlıyoruz.  Nijer, Sudan, Mali, Tanzanya ve Sırbistan’dan gelen konuk iş adamları, İzmirli meslektaşları ile iş görüşmesi yapacaklar. Birkaç saat sürecek görüşmeler sonucunda ulaşılacak iş hacminden daha önemlisi, çoğunluğu KOBİ olan girişimcilerin uluslar arası pazarların bir parçası olma adına kazanacağı deneyim ve ihracat cesaretidir.İGİD’in; ‘ihracat yapmayan kobi kalmayacak’ söylemi ile dillendirdiği perspektifin gereği olarak dış ticaret yoğun günler geçirdik ve geçiriyoruz. Son bir yıl içinde İGİD olarak 80 bin kilometre yaparak adeta dünyayı iki defa turladık. Senegal’den Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne, Irak’tan Sırbistan’a özellikle gelişmekte olan pazarlarda adım atmadık yer bırakmadık. Tüm dünyayı, üyelerimizin faaliyet sahası olarak gördük. Krizin etkilemediği, türev piyasası gelişmemiş pazarlara yönelik çalışmalarımızın sonuçlarını da almaya başladık.  Bir grup üyemizin çok ortaklı girişimi ile kurulan bir firmamız Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde mobilya ve gıda yatırımı için girişimlerini tamamlamak üzere. Dün Karabağlar’da Çiğli’de Pınarbaşı’nda faaliyet gösteren üyelerimiz artık Nijer’de, Fas’da, Sudan’da faaliyet göstermeye başladı.  İGİD’in kazandırmaya çalıştığı özgüven, KOBİ dinamizmi ile buluşunca hedefler yakınlaşıyor, realize oluyor. İGİD gibi Anadolu iş dünyası kuruluşlarının özellikle de Afrika’ya yönelik ilgisi Türkiye’nin bölge ile olan ticaret rakamlarına yansıyor. ”

Hangi Sektörler Katıldı

Gıda ve tarımsal ürünler

Paketleme ürünleri ve materyalleri , sılah .mermı ve tufek ve tabanca aksesuarları satın almak ıstıyorum , hediyelik ve el ürünleri , spor ve eğlence

İnşaat malzemeleri , paketleme ürünleri ve materyalleri , sılah .ve mermı ve sılah aksesuarları, spor malzemsı ve hedıyelık esya tıbbi laboratuvar malzemeleri ve ekipmanlar

Sulama sıstemlerı . Hıdrolum . Damla sulama yagmurlama , tarım malzemeleri , elektrık ekıpmanları ve malzemelerı satın almak ıstıyorum ,  tarım kimyasalları , kaucuk makınelarında kullanınlan makına yedek parcalarını satın almak ıstıyorum,  b.b.r.polıpıloten propılopen

Araç Ekipmanları, Aletler ve Bakım Ürünleri, Tarım malzemeleri , Otomobil, Diğer Araçlar ve Yedek Parçaları

Mobilya, ev dekorasyon, mağaza ekipmanları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.