DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 34546755.12609%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

183 okunma

Zehir savaşçıları

ABONE OL
03/09/2020 00:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

zehir19 Temmuz’dan itibaren genişletilecek olan tütün yasağı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı düzenlendi ve ilçe belediyelere bilgi verildi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4207 sayılı yasa kapsamında, 19 Temmuz 2009’dan itibaren kapalı mekanlardaki sigara içme yasağının genişletilmesinin önemine değinerek, “Herkes getirilen kurallara mutlaka titizlikle uymalı” dedi.

 

 

 

 

Türkiye’de konulan yasakların ilk başlarda sıkı uygulandığına ama sonrasında gevşediğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Konuyu takip edecek tüm çevreler, ilgililer titizlikle davranmalı. Sürdürülebilirlik kavramının özünü idrak ederek çaba göstermek gerekiyor. Birlikte irade göstererek pek çok konunun üstesinden geldiğimiz gibi, kapalı mekanlarda sigara içmeyi de engelleyebiliriz. Bu gücümüz var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde sigarayı bırakma polikliniği olduğuna da dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, gıda sağlığının da önemine değinerek, “En kısa zamanda bir gıda laboratuarı kurma kararı aldık” diye konuştu.

İlçe belediye başkan yardımcıları, ilçe zabıta müdürleri ve belediye bürokratlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında, İzmir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Vakkas Benli de bir konuşma yaparken Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Oğuz Kılınç, Sağlık İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. A. Gülgün Çakmur ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nden Uzman Dr. Sena Yapıcıoğlu birer sunum yaptı.

 

Yılda 100 bin ölüm

Türkiye’de 20 milyon, dünyada ise 1.3 milyar insanın sigara içtiğine dikkat çeken Doç. Dr. Oğuz Kılınç, “Sigara içenlerin yüzde 84’ü az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşıyorlar. Türkiye’de sigara içenlerin oranı yüzde 80 artarken, ABD’de yüzde 30 azalmış durumda. Türkiye’de yılda 100 bin kişi sigaradan ölüyor. Bu rakamın 2030 yılında 250 bin olacağı tahmin ediliyor. Bu oranlara bakıldığında, Rus ruleti oyunu bile daha az tehlikeli” diye konuştu. Doç. Dr. Oğuz Kılınç, yıllık sigara maliyetinin yaklaşık 50 milyar dolar olduğu bilgisini de vererek bunun turizm gelirinden fazla olduğuna dikkat çekti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP