1740 Rakımlı Tepe

28 Nisan 2024 - 11:32

1740 Rakımlı Tepe

Tarihler 23 Aralık 2023’ü gösterirken 1740 rakımlı Tepe’de bulunan üssümüz PKK’lı teröristlerce ağır silahlar

Son Güncelleme :

15 Ocak 2024 - 16:23

218 okuma


(Last Updated On: 15/01/2024)

Tarihler 23 Aralık 2023’ü gösterirken 1740 rakımlı Tepe’de bulunan üssümüz PKK’lı teröristlerce ağır silahlar ve füzelerle saldırı ve baskına uğruyor, bu saldırının bilançosu maalesef 12 Türk askerimiz şehit edilerek ülkemiz yasa boğuluyor.

Henüz şehitlerimizin acıları taze, yaralarımız sarılmamışken,

12 Ocak 2024 saat: 17.15 sularında PKK Terör örgütünün kahpece ikinci kez 1740 rakımlı Tepe’yi hedef alarak saldırısı sonrası içimizi yakan 9 Askerimiz şehit olması ve 4 Askerimiz yaralanması ile adeta şok yaşıyoruz.

1740 Rakımlı bu Tepe Neden Önemli?

1740 rakımlı tepe PKK’lı hain terör örgütünün can damarlarından birisini teşkil eden terör örgütünün stratejik anlamda çok önemli geçiş/kaçış-lojistik destek sağlamak için büyük önem taşıyan coğrafi hareket ve faaliyet alanı.
Önemli çünkü bu 1740 rakımlı tepe PKK Terör örgütünün, Türkiye topraklarına sızmak ve kanlı eylemler yapmak için bir geçiş ve geri kaçış güzergâhı olarak kullandığı terör kapısıydı.

Türk ordusu PKK’nın elinden buraları almadan önce rahat bir şekilde PKK tarafından istedikleri gibi terör eylemlerinde kullanılıyordu.
Türk Askerlerinin ele geçirerek Türk üssü haline getirdiği 1740 rakımlı tepe, Türkiye sınırının sıfır noktasında yer alan 1740 rakımlı Türk askeri üs bölgesinde Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emrindeki Kırklareli 41. Komando Tugay Komutanlığına bağlı timleri görev yapmaktadır.
1740 Rakımlı Tepe merak edenler için, Hakkâri’nin Çukurca İlçesinin karşısındaki Duhok’un Amediye İlçesine bağlı Dereluk Kasabasının Sergeli Köyü kırsalını içine alan Metina Vadisindeki Türkiye sınırının sıfır noktasında yer almaktadır.

PKK Terör örgütünün 2023 Haziran ayından itibaren şuana kadar toplam 47 kez bu tepeyi ele geçirmek için saldırı girişiminde bulunduğu 1740 rakımlı tepe PKK için kanlı eylemlerini yapabilmek için büyük stratejik önem taşımaktadır, taşımayada devam edecektir.
Çünkü yazımın başında belirttiğim gibi bu 1740 rakımlı tepe PKK terör örgütü için olmazsa olmazıdır.
Bu tehlikenin farkında olan Türk Komutanlar ve kahraman askerleri 7/24 sürekli teyakkuz durumundadırlar.
Bu coğrafi alanda meteorolojik şartların elverdiğince aralıksız keşif; dinleme ve gözetleme faaliyeti sürdürmektedir.

PKK’lı teröristlerin kriptolu telsiz konuşmaları takip edilmekte, PKK’lı terör örgütünün özellikle de lider kadrosundaki yönetim kademesinde yer alan isimlerin bu tepenin PKK’lı teröristlerce ele geçirilmesi için sık sık saldırı yapılması talimatını verdikleri tespit edilmektedir.
Buna karşılık olarak PKK’lı terör örgütünün her saldırı teşebbüsüne Türk askeri yetkilileri karşı hamlede bulunarak Yaz günlerinde havanın daha net açık görmeye, görüntülemeye elverişli olması nedeniyle PKK’lı teröristler İnsansız Keşif Uçakları, Silahlı İnsansız Hava Aracı, Atak taarruz helikopteri, Serçe Drone, ASELSAN tarafından geliştirilen Casus Baykuş adı verilen gece görüşlü yüksek çözünürlüğe sahip termal kameralarla teçhiz ve destek verilen 1740 rakımlı tepe her saldırı teşebbüsündeki PKK’lı teröristleri geri püskürterek ağır kayıplar verdirmiştir.

PKK’lı teröristlerin istedikleri gibi at koşturduğu bu coğrafyada Pençe Kilit harekâtından önce 1740 rakımlı tepede Türk askeri üs bölgesi olmadığı için teröristler çok rahat bir şekilde Türkiye de yapacakları kanlı eylemler için, terör faaliyetleri için onlarca katır yükü ağır silahları Türkiye’ye sokuyorlardı, kalabalık silahlı teröristler gruplar halinde Türkiye’ye sızarak sınırdaki Türk karakol ve üs bölgelerine saldırılar düzenleyip onlarca Türk askerini şehit edebiliyorlardı.
Bu kanlı eylemleri yaptıktan sonra gerisin geri tekrar 1740 rakımlı bu tepeden geri Irak topraklarına kaçarak izlerini kaybettiren teröristler sıcak takip yapılmasına imkan olmadığından ölü veya diri yakalanamıyorlardı.

PKK’lı Teröristler yaptıkları vur-kaç eylemleri ile iyicene cesaretlenerek 1740 rakımlı tepeden sızma yaptıktan sonra Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusundaki illerin kırsal bölgesi başta olmak üzere Karadeniz’in iç kesimlerine kadar sızarak hiçbir engele takılmadan hain saldırılarına devam edebiliyorlardı.

1740 rakımlı tepeyi kontrol altına alarak üs kuran TSK Türk Silahlı Kuvvetleri tüm PKK’lı teröristleri engellemesi ile son iki yılda tek bir teröristi bile bu coğrafya üzerinden Türkiye’ye sızma girişimine cesaret edememiştir.

MSB her türlü günümüz teknolojinden faydalanılarak 1740 rakımlı Tepe teknolojik sistemlerden ve teknik cihazlardan faydalanarak 7/24 kontrol altında tutularak her türlü terörist faaliyetler bloke edilerek engellenmişti.

Irak toprakları içine haps edilen PKK terör örgütü ve onun aveneleri teröristler Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve MİT’in Suriye ve Irak’da gerçekleşen başarılı nokta operasyonlar ve sıcak takip nedeniyle ağır zayiatlar verdirdiği PKK terör örgütü, can havli ile ve bölgede ve destekçileri gözünde yitirdiği itibarı tekrar kazanma adına teknolojinin de bir yerde çaresiz kaldığı çetin kış koşullarından da faydalanarak, 1740 rakımlı tepe’ye sinsice 12 Ocak saldırısını tertiplemiştir.
Bu 1740 rakımlı tepe stratejik öneme sahip nadir yerlerden birisidir. Fırsatını buldukları iklim koşullarında her zaman saldırıya açıktır. PKK’lı terör örgütünün sürekli hedefidir.

Bu tür çok önemli stratejik yerlere gereğinden daha fazla gereken önem verilmeli olası tedbirler artırılmalıdır. Elbette bu gerekli tedbirler alınmıyor anlamında değildir, ne kadar önlem alırsanız alın bazen doğa ile baş edilemiyor maalesef…

Sonuç itibari ile 9 kahraman askerimizin şehit düştüğü 4 Yaralı verdiğimiz Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’ndeki PKK’lı teröristlerin saldırısının ardından bu kalleşçe saldırıya karşılık veren Kahraman Türk Askerleri, 13.Ocak.2024 itibari ile son 24 saatte Irak ve Suriye’nin Kuzeyinde peş peşe düzenlenen operasyonlar ile İçerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan hedefler imha edilmiştir. MSB’nın son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı etkisiz hale getirilen terörist sayısının 57’ye yükseldiğini birçok önemli hedeflerin imha edildiğini duyurarak son terörist yok edilene kadar bu operasyonlara aralıksız devam edilleciği açıklanmıştır.

Bizlerde Vatan, Bayrak ve Ezan sesi için bu uğurda gözlerini kırpmadan canlarını veren Şehitlerimizi rahmetle, ülkesi için yaralanan Gazilerimizi minnetle yad ederiz…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.