DOLAR 33,0598 0.19%
EURO 36,0449 0.11%
ALTIN 2.616,681,84
BITCOIN 21288201.79972%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Global hedeflere yüzde 100 Türk sermayesiyle devam
32 okunma

Global hedeflere yüzde 100 Türk sermayesiyle devam

ABONE OL
01/06/2021 03:30
Global hedeflere yüzde 100 Türk sermayesiyle devam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Rekabet Kurumu’nun Investcorp’taki hisselerin Orka Holding tarafından devralınması işlemine izin vermesinin ardından, Orka Holding yüzde 100 Türk sermayeli şirket olarak yoluna devam ediyor.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Investcorp ile hisse devrine yönelik son bir yıldır görüşme halindeydik. Centilmence anlaşarak hisselerimizi geri aldık. Her zaman olduğu gibi hedeflerimiz büyük. Damat Tween ve D’S Damat markalarımızla yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımıza yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak ve tüm enerjimizle devam ediyoruz. Global çapta mağazalaşmaya ve dijital teknolojiye yönelik yatırımlarımız daha da artacak. Moda sektöründe ilklere imza atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yatırımlar sürüyor

80’i aşkın ülkede 431 mağaza ile faaliyet gösterdiklerine değinen Orakçıoğlu, şöyle konuştu:

“Pandemiye rağmen geçen yıl Polonya, Mogadişu, Nairobi, Duşanbe, Taşkent, Aşkabat ve Bosna gibi merkezlerde toplam sekiz mağaza açtık. Aynı şekilde bu yıl da yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımıza yeni mağazalar açarak devam edeceğiz.

Bu yıl İspanya’da 6 noktada El Corte Ingles departman store’larda yer alacağız. Dubai’de 3, Moskova’da 2, Güney Afrika’da 2, Bosna Hersek’te ve Özbekistan’da da birer mağaza açacağız. Yine Rusya, Güney Afrika, Gürcistan, Polonya, Kazakistan ve Ortadoğu’da yatırımlarımız sürecek. Mağazalaşmanın yanında dijital teknolojide de önemli yatırımlarımız söz konusu.

Online mağazalarımız, dünyada A+ mağaza gibi iş yapıyor. Damattween.com ve dsdamat.com’daki alışveriş trafiği geçen yıl yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Aynı şekilde D’S damat ve Damat Tween mobil app uygulamalarımız da beklenenden çok daha iyi ve hızlı ilgi gördü. Bunların yanında gelecek vaad eden projeleri de yatırımlarımızla desteklemeyi sürdürüyoruz.

Teknolojiyi, deneyimli stil danışmanlarının kişisel dokunuşlarıyla birleştirip, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş stil deneyimi ile online alışveriş ayrıcalığı sunan Clotie uygulamasına melek yatırımcı olduk.”

Milliyet

En az 10 karakter gerekli