DOLAR 32,2818 0.01%
EURO 35,0405 -0.16%
ALTIN 2.474,830,36
BITCOIN 21392260.17485%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kafkaslar’da barışa gazeteci katkısı

ABONE OL
03/09/2020 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GenelTürkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi işbirliği ile “Kafkaslarda İstikrar ve İşbirliği İçin Gazeteciler” konulu yuvarlak masa toplantısı için Kafkaslar’dan 4 ülkenin temsilcisi 16 gazeteci İzmir’e geldi. Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve Türkiye’yi temsil eden gazeteciler grubu ile İEÜ akademisyenleri 3–4 Nisan tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenecek yuvarlak masa toplantılarıyla, Kafkaslarda istikrar ve işbirliği için medyaya düşen rolü konuşuyor. Toplantı, bölgedeki gazetecilik örgütleri temsilcilerinin ortak hedefler doğrultusunda oluşturulacak bir proje aracılığıyla hareket etmelerini amaçlıyor. Toplantının yabancı katılımcıları arasında Yeni Nesil Gazeteciler Birliği Başkanı Arif Aliyev, Rusya Bölgesel Basın Enstitüsü Başkanı Anna Sharogradskaya, Gürcistan Kamusal İlişkiler Enstitüsü Bölgesel Programlar Koordinatörü Baadur Koplatadze ve Erivan Basın Klubü Başkanı Boris Navasardian da bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

KALICI BARIŞ TEMENNİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde başlayan yuvarlak masa toplantısı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in açış konuşmasıyla başladı. Sertel, toplantının amacının Kafkaslar’daki kalıcı barışın ve dostluğun önünü açmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Rusya ve Türkiye’deki gazetecilerin bir araya gelerek barışı konuşacağı yuvarlak masa toplantısı, ilk kez gerçekleştiriliyor. Ermenistan ile Azerbaycan gazetecileri arasındaki dostluğun iki ülke arasındaki dostluğa yansımasını amaçlıyoruz. Rusya ile Gürcistan arasındaki problemlerin gazeteciler kanalıyla kalkmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda çok önemli bir toplantı. Kafkaslar, Türkiye’nin çok önem verdiği bir ülke geçmişe dayalı sağlam bağlarımız var. Ancak geçmişteki olumsuzlukları kaşıyarak yol almaya çalışırsak mesafe kat edemeyiz. Mevlana’nın güzel bir sözü var ‘Dün dünde kaldı cancağazım, bugün yeni bir gün yeni bir şeyler söylemek lazım’.”

Gazetecilerin tüm dünyada barıştan yana olduğunu vurgulayan Başkan Sertel, bu tür toplantıların bölgedeki kalıcı barışın sağlanmasında da önemli bir katkısı olacağına inandığını kaydetti. Atilla Sertel, 4 ülkeden gelen 16 gazetecinin program kapsamında Efes, Meryem Ana gibi tarihi ve kültürel yerleri de gezerek İzmir’in dış tanıtımına katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, yeni bir kavram ve gazetecilik pratiği olarak ortaya çıkan Barış Gazeteciliği’nin Dünyada ve Türkiye’de gelişimini vererek, barış gazeteciliğinin Kafkasya’daki istikrar için önemini vurguladı. Ermenistan, Gürcistan, Rusya ve Azerbaycan temsilcileri ise ülkelerinin bugün içinde bulunduğu durum ve bu süreçte gazetecilere düşen görevler hakkında birer konuşma yaptı. İki gün sürecek olan programın sonunda yuvarlak masa toplantılarının değerlendirileceği ve ortak hedefler ile eylem planının belirleneceği oturumla sona erecek.

    En az 10 karakter gerekli