DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21580490.23881%
İzmir
33°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Karadağ’ın Sancak Bölgesinde Sürdürülebilir Tarım Projeleri Devam Ediyor

Karadağ’ın Sancak Bölgesinde Sürdürülebilir Tarım Projeleri Devam Ediyor

ABONE OL
02/09/2020 12:45
Karadağ’ın Sancak Bölgesinde Sürdürülebilir Tarım Projeleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  tarafından 2014 yılında başlatılan Karadağ’ın Sancak Bölgesinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Petnitsa şehrindeki köylerde yaşayan 50 yetiştiriciye 6500 meyve fidanı dağıtıldı.

TİKA’nın Karadağ’da istihdamı artırmaya yönelik uygulamaya koyduğu sürdürülebilir tarım projeleri devam ediyor. Dağlık bir yapıya sahip olan Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan şehirlerdeki dış göçün önüne geçmek, meyveciliğin geliştirilmesini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelirlerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Petnitsa şehrindeki 50 yetiştiriciye 6500 meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım töreninde konuşan TİKA Karadağ Program Koordinatörü Mustafa Yazıcı, 2014 yılında pilot proje olarak başlatılan meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında, ilk olarak Biyelo Polye’ye bağlı Bistritsa bölgesinde 5000 meyve fidanı, zirai ilaçlama malzemeleri ve fidan gelişimi ürünleri dağıtıldığını belirterek, dağıtılan fidanların bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını ve %95 oranında verim alındığını kaydetti. Söz konusu projenin devamı çerçevesinde bu yıl da Petnitsa’ya bağlı köylerde yaşayan 50 çiftçiye fidan dağıtımı öncesi meyve yetiştiriciliği eğitimi verildiğini söyleyen Yazıcı, temel hedeflerinin bölgede meyveciliğin yaygınlaştırılması ve çiftçilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi olduğunu ifade etti. Özellikle Sancak bölgesinde tarım desteklerinin bölgenin gelişimi için büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Yazıcı, Karadağ’da sürdürülebilir tarım projelerine desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Sancak bölgesi, Karadağ’da dış göçün en yoğun yaşandığı bölgeler sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Söz konusu tarım projeleriyle bölgedeki dış göçün önlenmesi hedefleniyor.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

En az 10 karakter gerekli