DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19722160.13773%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

2012 Yerel basın Yarışması

ABONE OL
23/10/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü her yıl geleneksel olarak Anadolu’da yayınlanan Yerel Gazeteler arasında gazetecileri teşvik etmek için belli dallarda ANADOLU BASINI ÖZENDİRME YARIŞMASI adı ile bir yarışma düzenliyor. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu Basını’nın çalışmalarını teşvik etmek, değerlendirmek ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2012” yılı başvuruları 15 Eylül 2012 tarihinde başladı. Yarışma; “Yerel Haber, Makale-Yorum (Politika-Ekonomi-Kültür-Turizm-Spor), Mizanpaj, Araştırma, Röportaj, Fotoğraf, Dergi (Türkçenin doğru kullanımı) ve TV Kanalları (Belgesel)” dallarında yapılacaktır. Ayrıca, yurt dışında en az günlük veya haftalık Türkçe yayın yapan yazılı basında “Türkiye’nin tanıtımı” ile “Türkçenin doğru kullanımı” dallarında Büyükelçiliklerimiz, Konsolosluklarımız ve Basın Müşavirliklerimiz aracılığıyla başvuruda bulunabileceklerdir. Bu başvurular ayrıca değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Yarışmaya katılmak isteyen basın mensuplarının, katılacakları dalın belirtildiği bir başvuru yazısıyla birlikte, içinde imzalarıyla yayımlanan 2012 yılına ait eserlerin yer aldığı gazeteleri, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Dairesi Başkanlığı, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No: 122 Balgat/ANKARA adresine, 15 Ocak 2013 tarihine kadar taahhütlü olarak ulaştırmaları veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Yarışmaya katılma şartları ana başlıklar halinde aşağıda belirtilmektedir:

1-BAŞVURU ŞARTLARI:

a- Adaylar doğrudan başvuracaklardır.

b- Her aday, yarışmaya en fazla iki (2) dalda, birer eser ile katılabilecektir.

c-Yarışmaya katılacak eser başka yayınlarda yer almamış olmalıdır ve yazı dilinin Türkçe olması gerekmektedir.

d- Adayların T.C. vatandaşı ve işinin sadece gazetecilik olması gereklidir.

e- Eserin yayımlandığı gazeteden Genel Müdürlüğümüze 8’er adet gönderilecektir.

f- Yarışmaya sadece yerel gazetelerde yayımlanan eserlerle başvuru yapılabilecektir.

g-Yarışma sonuçları 2013 yılı Şubat ayında Genel Müdürlüğümüzün web sayfasında yayımlandıktan sonra, dereceye giren basın mensuplarının, adreslerine de yazıyla bildirilecektir.

h-Başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecektir. Aksi takdirde, ödülün geri alınması hakkı saklıdır.

ı- Çalışmaların 01.01.2012–31.12.2012 tarihleri arasında yayımlanmış olması gereklidir.

j-İstenilen belge ve bilgilerin eksik olması halinde katılımcının başvurusu geçersiz sayılacaktır.

2- DEĞERLENDİRME VE JÜRİ ÜYELERİ:

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün personeli ile Ankara’daki üniversitelerin İletişim Fakültelerinde görevli öğretim üyelerinden ve basın mensuplarından oluşacak bir jüri tarafından değerlendirilecektir. Saygıyla duyurulur. Bu konuda duyuru hem Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında yayındandı, hem de İllerde Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlükleri bilgilendirildi. Bulundukları bölgelerde yerel gazetelerimizin Anadolu Basının Özendirme Yarışması’na ilgi göstereceğine inanıyoruz.

 

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.